Enchanté

Hot Stone Massage

Hot Stone Massage

Tijdens een Hot Stone massage worden gladde, vlakke, verwarmde stenen op specifieke delen van uw lichaam geplaatst. De stenen zijn gemaakt van basalt, een vulkanisch steen die warmte vasthoudt.

De kennis over het gebruik van stenen (tegenwoordig Hot Stone genoemd) in therapeutische zin dateert naar 5000 jaar geleden. De stenen zelf zijn gevormd uit vulkanisch steen (ja, lava!) en hebben dus een hoog ijzer- en magnesiumgehalte, waardoor ze langer warmte kunnen vasthouden. De stenen worden verwarmd in een professioneel fornuis tot een temperatuur van 40 – 45 graden Celsius. Tijdens de massage heeft u een dun laken over uw lichaam waarop de stenen worden geplaatst om te zorgen dat de temperatuur aangenaam en niet te heet lijkt. Zowel de hitte van de stenen als de druk zorgen voor een ontspannend en rustgevend gevoel voor je lichaam. Naast geplaatste stenen worden delen van het lichaam gemasseerd met toepassing van olie en Zweedse massagetechnieken met en zonder stenen in de hand.

De warmte is rustgevend en vooral aangenaam voor personen die het snel koud krijgen. De hitte van de stenen ontspannen de spieren, waardoor de massage, zelfs met lichte druk, dieper kan werken. Mensen beschrijven Hot Stone massage vaak als geruststellend en diep ontspannend. Voor de volledige ervaring met Hot Stones raden wij de behandeling van 120 minuten aan.

Goed om te weten!

  • Voor ieder behandeling van 60 minuten moeten de stenen ongeveer 5 minuten verwarmd worden. De daadwerkelijke massage duurt daarom in feite  55 of 110 minuten.
  • Hot Stones worden vaak toegepast bij klachten van angst, depressie, slapeloosheid, fibromyalgie, artritis, carpaletunnelsyndroom en meer

Hot Stone Massage

  • Kalmeert het lichaam (sederend effect)
  • Verlicht pijn en spanning veroorzaakt door gespannen en samengetrokken spieren (triggerpoints)
  • Vermindert spier spasmes
  • Werkt tegen chronische stress en spanning
  • Verhoogt de flexibiliteit in gewrichten en bevordert de mobiliteit en beweging

Duur & Prijs

60 minuten / €65.-

Maak een afspraak