Enchanté

Lymfatische Massage

Lymfatische Massage

Een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert, de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes stimuleert, de organen beter doet werken en de cel vernieuwing bevordert.

Lymfatische massage wordt gewoonlijk lymfe drainage genoemd. Beide namen verwijzen naar zachte, ritmische, pompende bewegingen van hand en duim waarmee op de huid en het direct daaronder liggende weefsel ingewerkt wordt. Daarbij loopt bij iedere beweging de druk geleidelijk op en weer terug, gevolgd door een zeer kort moment zonder enige druk voordat de volgende beweging wordt ingezet.

De mens bestaat voor het overgrote deel uit een zeewaterachtige vloeistof. Een deel van dat vocht bevindt zich in en rondom de miljoenen cellen van ons lichaam, een ander deel bevindt zich in het lymfatische systeem en in de bloedsomloop. Voor een optimale celstofwisseling is voortdurende verversing van de weefselvloeistof noodzakelijk.

Het lymfesysteem maakt deel uit van het immuunsysteem van uw lichaam en helpt infecties bestrijden. Lymfe zelf is een heldere, enigszins gele vloeistof. Het transporteert voedingsstoffen en zuurstof naar cellen, verzamelt gifstoffen onderweg en spoelt ze weg via de lymfeklieren. Je hebt ongeveer twee keer zoveel lymfevaten als bloedvaten in je lichaam. Maar in tegenstelling tot bloed, dat door je hart wordt rondgepompt, heeft het lymfesysteem geen pomp. De druk van je bloedvaten en beweging vanuit je spieren duwen het lymfevocht rond.

Door het verminderen van het volume van de opgeslagen vloeistof en de verlaging van bijbehorende druk, kan lymfatische massage het risico van een belemmerde circulatie verminderen. Dit verhoogt het vermogen van uw bloedsomloop om vastgelopen vloeistoffen en eventuele opeenhopingen van giftige afvalstoffen snel te verwijderen. Lymfatische massage verbetert de bloedsomloop, verhoogt uw stofwisseling en is vermoedelijk een belangrijke stimulans voor uw immuunsysteem. Verder is deze massage techniek aangetoond als zeer nuttig bij het verminderen van zwelling, wat vaak voorkomt bij postoperatieve omstandigheden die uw lymfatische systemen beïnvloeden (zoals post-mastectomie of een ander chirurgische ingreep).

Goed om te weten!

  • Dit is over het algemeen geen pijnlijke behandeling, hoewel enige ongemak wel kan worden ervaren, afhankelijk van het niveau van vochtretentie in de huid
  • Wij staan u graag te woord met advies over compressiekledingstukken, tips voor oefeningen, zelfmassage en compressieverbanden die kunnen bijdragen bij het lymfedrainage proces.

Lymfatishe Massage

  • Verhoogt de bloedcirculatie en efficiëntie van uw lymfestelsel
  • Vermindert het volume van de vastgehouden vloeistof en de bijbehorende druk
  • Verhoog uw systeemcapaciteit om vloeistoffen retentie snel te verwijderen en toxines weg te spoelen
  • Verbetert de stofwisseling
  • Vaak merken klanten een "energiek" gevoel te ervaren na drainage
  • Vermindert zwelling

Duur & Prijs

45 minuten / €50.-

Maak een afspraak