Enchanté

Tensegrity Massage

Tensegrity Massage

Herstelt de natuurlijke spanning van het spierweefsel. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in manuele therapie, dit methode is bewezen als zeer effectief bij verlichten van (hardnekkige) pijn klachten.

Ons lichaam, architectuur en het universum zelf worden geregeerd door wetten van tensegriteit. Tensegriteit staat voor de wijze waarop deze krachten worden verdeeld over het skelet en de spier weefsel eromheen.  Het lichaam is immers meer dan een structuur van botten waaraan spieren en gewrichtsbanden aan zijn bevestigd. Het is eigenlijk een structuur die bestaat uit een delicate balans tussen trek- en drukkrachten, hetgeen alle structuren in perfecte balans houdt. Wanneer spieren te sterk of te zwak worden, wanneer er letsel optreedt of wanneer wij een slecht postuur aanhouden, dan wordt de tensegriteit “verloren” waardoor er pijn klachten ontstaan. Of het nu een onbalans is van de spieren, gewrichten, voeding of levensstijl, het herstellen van deze balans is essentieel voor genezing. En dat is precies wat de massage bereikt – een herstel van natuurlijke spanning rondom het relevante gebied.

De toenemende belang en daaropvolgende groei van de bio-tensegriteit model binnen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie, massage en chiropractie is behoorlijk. Dit concept biedt een forse uitbreiding en verbetering voor ons begrip van de mechanica achter het menselijk lichaam. Voorheen, (biomechanisch model), beschouwde men het lichaam als een “stapel” element met een sterk nadruk op de botten en gewrichten als primaire opvang punten van gewicht en druk. Het hoofd wordt ondersteund door de nek, het hoofd en nek door de torso enzovoort, net als bouwstenen. De Biotensegriteit model heeft deze perspectief aanzienlijk verrijkt en uitgebreid. Botten worden niet gezien als primair bij het opvangen van lasten en druk, maar de spier en bindweefsel die de botten zelf verbindt. Botten stapelen niet op elkaar, maar “drijven” als het waren in de spier en bindweefsel. De spieren rond de botten functioneren als distributeurs van kracht en gewicht (zie foto).

De ontdekking dat bv pijn klachten die zich voordoen in de schouder veroorzaakt kunnen worden door een overbelaste spier onder je borstkast of zelfs in je dij baar hoop voor mensen met onopgeloste pijn klachten. Er zijn immers veel mensen die ondanks massages, fysio oefeningen en andere middelen niet van hun pijn klachten af kunnen. Door middel van bio tensegriteit model kan het vinden van de bron van de klacht aanzienlijk verbeterd worden, waardoor ook de massage optimaal effectief is in zijn werking. Je hoeft het niet te geloven – wij laten het je voelen. Voor ieder massage worden de pijn klachten getoetst – voor en – na de massage. Je zult het verschil dus direct merken.

De tensegriteit massage zoals aangeboden bij Enchante, is ontworpen door fysiotherapeuten van de Academie voor Fysiek Gezondheid te Wroclaw Polen. De methode is erkend en bewezen effectief in het behandelen van (ook lang bestaande) pijn en postuur gerelateerde klachten. Meer weten over deze methode of interesse in een opleiding? Neem contact met ons op.

Goed om te weten!

  • Voor uw tensegriteits-massage, zal u gevraagd worden een formulier in te vullen over uw gezondheidstoestand. Er wordt een kort gesprek gevoerd over uw klachten
  • Tijdens de massage lig je op je zij. Je wordt ondersteund door speciale kussens
  • In de meeste gevallen kan verlichting optreden al na één massage. Blessures en/of letsel die complexer zijn, kunnen herhaling vereisen voor effect
  • Deze massage is over het algemeen niet pijnlijk, maar afhankelijk van de aard van de klacht, kan wat ongemak worden ervaren

Tensegriteits Massage

  • Biedt verlichting bij pijnklachten en posturale vervormingen
  • Verhoogt het mobiliteitsbereik en bewegingsgemak
  • Direct resultaat: toetsing voor en na massage
  • Bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwt

Duur & Prijs

30 minuten / €45.-

60 minuten / €80.-

Maak een afspraak